logo
 

“Renault boekt grote vooruitgang met wagen voor 2019”

17 november 2018 — Volgens Renault Sport F1-baas Nick Chester boekt Renault heel wat vooruitgang met de ontwikkeling van haar wagen voor volgend seizoen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

Tijdens haar derde jaar als fabrieksteam zal Renault dit seizoen als ‘best of the rest’ afsluiten. Achter Mercedes, Ferrari en Red Bull lijkt het de strijd om de vierde plaats te hebben gewonnen. Een mentale opsteker voor Renault en een serieuze motivatie uiteraard om het volgend jaar nog beter te proberen doen.

Naarmate het seizoen steeds verder vorderde hebben de teams steeds meer middelen en personeel ingezet op hun wagens voor volgend seizoen. Die zijn immers al in volle ontwikkeling en op dat vlak boekt Renault naar. eigen zeggen heel wat progressie. Een eerste chassis zou zelfs zo goed als af zijn.

“Er is heel wat gaan met betrekking tot de wagen voor 2019 en we zijn erg ver gevorderd met het maken van het eerste chassis,” aldus Chester.

“We hebben een versnellingsbak die binnenkort zal getest worden. Het ontwerp voor heel wat onderdelen zoals de koeling, de ophanging en het bodywork is afgerond.”

“Het is voluit gaan op dit moment van het jaar aangezien we door heel wat tekeningen moeten gaan om de wagen te maken. Het is erg druk en we boeken veel vooruitgang,” besloot de Renault Sport F1-baas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië