“Renault boekt haar grootste vooruitgang ooit”

08 januari 2019 — In volle winterperiode draaien de F1-fabrieken na afloop van de feestdagen opnieuw op volle snelheid. Vooral in de F1-fabriek van Renault hebben ze vertrouwen in de vooruitgang die ze boeken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultsportf1) op

Het voorbije seizoen slaagde Renault er niet in om de kloof met Ferrari en Mercedes te dichten. De motor van Renault was nog steeds niet krachtig en betrouwbaar genoeg en dat leidde zelfs tot een stopzetting van de samenwerking met Red Bull, dat de overstap maakte naar Honda-motoren.

Bij Renault lieten ze de voorbije weken al verstaan dat Red Bull daar nog spijt van zou krijgen en nu laat Renault weten dat het naar eigen zeggen de grootste vooruitgang ooit boekt.

“Wanneer ik rondkijk dan zie ik overal vooruitgang,” vertelde Cyril Abiteboul tegenover ‘Motorsport.com’.

“De vooruitgang die we boeken met de motor zijn groter dan dat we ooit tijdens een winter gedaan hebben, veel groter. En de vooruitgang die we momenteel in de windtunnel boeken zijn veel groter dan we ooit behaald hebben.”

Volgens Abiteboul mag er dan wel een enorme vooruitgang geboekt worden, het blijft echter moeilijk inschatten wat de relatieve vooruitgang tegenover de andere teams is.

“Op het vlak van de windtunnel en de aerodynamica moeten we echter voorzichtig zijn, er is immers een grote wijziging op het vlak van het reglement. We weten allemaal dat er dan een grote reset plaatsvindt: je verliest downforce en kan snel terrein goedmaken.”

“Het is dan ook moeilijk om een onderscheid te maken tussen de vooruitgang die voortvloeit uit de reglementering alsook de vooruitgang die komt uit onze herstructurering,” besloot Abiteboul.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België