logo
 

Renault: “Dit is niet het debuut van Ricciardo dat we verwacht hadden”

18 maart 2019 — Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul blikt met een wrange nasmaak terug op het debuut van Daniel Ricciardo bij Renault. Ricciardo kende geen al te best raceweekend in Melbourne, een raceweekend dat eindigde met een opgave.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Nadat Ricciardo zich buiten de top tien had gekwalificeerde kende de Australiër een dramatische start van zijn thuisrace. Richting de eerste bocht ging Ricciardo op het gras en belandde hij met zijn Renault in een put. Die put zorgde ervoor dat zijn voorvleugel beschadigd raakte en hij al meteen de pits mocht opzoeken. Uiteindelijk moest Ricciardo later in de race opgeven.

“Het is een collectieve prestatie,” aldus Abiteboul tegenover ‘Autosport’. “Het was een weekend met veel dieptepunten, los van de momenten waarop hij en de wagen tijdens de oefensessies mooie dingen lieten zien. Maar de oefensessies, daar hechten we geen belang aan.”

“We moeten het gezamenlijk beter zien te doen, we moeten daaruit leren, zoals altijd.”

Dat de verwachtingen bij Renault hooggespannen waren blijkt ook uit onderstaande uitspraak.

“Wanneer je van rijder wisselt dan zet je soms een stap achteruit alvorens je een stap vooruit zet. Dat maken we momenteel mee,” besloot Abiteboul.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultDaniel Ricciardo

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België