logo
 

Renault: “Dit is niet onze nieuwe wagen, ook de livery wijzigt nog”

04 februari 2016 — Renault presenteerde gisteren in Parijs haar F1-plannen waaronder haar rijdersduo en een zwart-gele livery. De livery van de wagen zal echter nog wijzigen tegen het begin van het seizoen.


Met Jolyon Palmer en Kevin Magnussen kregen we dan uiteindelijk bij Renault toch nog een ander rijdersduo dan dat enkele maanden geleden door het Lotus F1 team onder contract werd gelegd. Het was gisteren echter vooral uitkijken naar de livery die Renault voorstelde.

De RS16 wordt de opvolger van de E23 maar die wagen was gisteren nog niet te zien. De wagen die Renault liet zien was bijna volledig in het zwart met hier en daar een geel accent. Cyril Abiteboul van Renault Sport F1 heeft echter laten weten dat de livery van de nieuwe wagen nog zal wijzigen tegen het begin van het F1-seizoen 2016.

“Dit was niet de launch van de RS16 maar hij zal wel aanwezig zijn tijdens de test,” aldus Cyril Abiteboul van Renault Sport F1. “De nieuwe wagen zal effectief testen in Barcelona en dat zal ook met deze livery zijn. Dichter tegen de eerste race in Melbourne zullen we onze definitieve nieuwe livery onthullen.”

Abiteboul liet wel weten dat de nieuwe wagen van Renault reeds succesvol de crashtests had doorstaan en dat het een compleet nieuwe wagen is in vergelijking met de E23, de wagen van vorig jaar.

“Het chassis voor 2016 werd enkele weken geleden gehomologeerd tijdens de nieuwe crashtests. Er werden enkele wijzigingen gedaan zodat alles in overeenstemming is met de nieuwe regels. Het is een compleet nieuwe wagen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië