Renault dreigt met stopzetting motorlevering bij sommige teams door achterstal van betalingen

10 mei 2014 — Sommige niet nader genoemde teams staan achter met hun betalingen ten aanzien van Renault. image

Na de problemen tijdens het winterseizoen moest Renault met een noodplan op de proppen komen om zijn teams zo snel mogelijk terug naar behoren te laten presteren. Dat plan wierp al voor een deel zijn vruchten af, want Red Bull kon zich al enkele keren voorin laten gelden.

Dat plan wordt voor een deel gefinancierd door de auto-afdeling van Renault, niet alleen met geld, maar ook met mankracht. De rest van de financiële middelen stromen voort uit hetgeen de klantenteams betalen aan de Franse constructeur voor de levering van motoren.

Jean-Michel Jalinier beklaagt er zich echter over dat een deel van hun plan nog niet in werking is kunnen treden, omdat bepaalde teams hun financiële verplichtingen niet tegemoet komen. “Op een moment waarop je de middelen hard nodig hebt kun je je niet permitteren dat de betalingen te laat komen.” aldus Jalinier. “Het is een grote zorg. We kunnen maar tot een bepaald punt voort, want we ontwikkelen verder, geven geld uit en hebben onze middelen nodig.”

Toen hem gevraagd werd of Renault mogelijk stopt met motoren leveren aan de betreffende teams, antwoordde Jalinier: “Het is mogelijk. Je moet eerst samenwerken met je team om er terug bovenop te komen en iets van een financiële situatie op te bouwen. We zullen de teams moeten confronteren en beslissingen nemen, want zo kan het niet verder.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België