logo
 

Renault en Piquet zwijgen over FIA-onderzoek

Renault en Nelson Piquet wilden op maandag geen commentaar geven wat betreft het onderzoek dat de FIA gestart heeft. Piquet zou in 2009 opzettelijk hebben moeten crashen van Renault om zo Alonso de winst op Singapore te bezorgen.

Op zondag trok het nieuws plots door de paddock van Spa en enkele uren later kon je het al op de meeste websites in het lang en breed nalezen. Het Braziliaanse TV Globo zou over bewijzen beschikken die aantonen dat Piquet vorig seizoen bewust crashte op Singapore. Dankzij de safety car kon teamgenoot Fernando Alonso toen aan de leiding komen en vervolgens de race winnen.

“Er zal geen enkele vorm van commentaar gegeven worden inzake het onderzoek van de FIA en het verhaal dat hier de oorzaak van is”, zo vertelden de woordvoerders van zowel Renault als Piquet.

Volgens de Britse krant The Guardian zou Renault het wel eens voor bekeken durven houden met de F1 als het nog eens een boete moet betalen aan de FIA. Normaal mocht de Franse renstal al niet deelnemen aan de Grand Prix van Valencia maar omdat geld meestal het laatste woord heeft kon er alsnog een akkoord bereikt worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België