Renault excuseert zich bij Max Verstappen en Nederlandse fans

28 augustus 2017 — Max Verstappen slaagde er in Spa weer niet in om zijn RB13 aan de finish te krijgen ten gevolge van technische problemen. Renault-baas Cyril Abiteboul en raadgever Alain Prost willen zich excuseren bij Max, zijn fans en Red Bull.


Welgeteld zeven ronden duurde het optreden van Max Verstappen in Spa-Francorchamps. Daarna moest hij zijn bolide parkeren na technische problemen met de Renault-motor achterin de RB13.

Het is al de zesde keer dat de jonge Nederlander de finishvlag niet ziet in 2017, twee keer raakte hij betrokken in een ongeluk, een keer gaven de remmen niet thuis en drie keer door problemen met de motor.

Dat zijn te veel technische problemen en dat beseft ook Renault-baas Cyril Abiteboul.

“Bij Red Bull was er een groot contrast dit weekend met de podiumplaats van Ricciardo en de opgave van Max Verstappen,” aldus Abiteboul na de race. “De problemen bij Max waren van elektronische aard en ik wil dan ook mijn verontschuldigingen aanbieden aan Red Bull, Max en zijn talrijke fans die net zoals wij teleurgesteld zijn. We moeten samenzitten met Red Bull om tot een oplossing te komen voor deze problemen.”

Ook Alain Prost wilde zich na de race verontschuldigen.

“Zes opgaves voor Max dit seizoen geloof ik,” sprak de viervoudige wereldkampioen. “Wel niet allemaal door onze schuld maar dat is te veel. In naam van Renault wil ik me excuseren bij het team en bij Max zelf.”

“Soms heb je in een team, en in dit geval ook een team waar we motoren leveren, een of twee rijders die altijd meer pech hebben dan de anderen en in dit geval is Max daarbij. Hij is heel getalenteerd en heel ongeduldig. Hij wil vooraan met de besten meestrijden, en dat is soms moeilijk in goede banen te leiden,” gaat Prost verder.

“Dat is spijtig en het is aan ons om dat probleem op te lossen maar we troosten ons in het feit dat in de meeste gevallen de upgrades niets aan de betrouwbaarheid veranderden.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultMax VerstappenRed Bull

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië