Renault: “F1-toekomst hangt af van financiën en budgetplafond in 2021”

25 maart 2019 — Volgens Cyril Abiteboul zullen de financiële aspecten van het F1-reglement in 2021 veel belangrijker zijn dan het technisch reglement om te verantwoorden dat Renault ook in de toekomst blijft deelnemen aan de Formule 1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Dinsdag komen de F1 Commissie en Strategy Group samen om te praten over het F1-reglement 2021. Volgens veel insiders en F1-teams wordt het één van de belangrijkste meetings met betrekking tot het F1-reglement in 2021 en ook de toekomst van de sport.

Het technisch reglement lijkt grotendeels vast te liggen maar het commerciële en financiële aspect van de Formule 1, daarop zitten de F1-teams nog te wachten. Dat financieel aspect is volgens de teams één van de belangrijkste punten, komt er immers een budgetplafond of niet? Cyril Abiteboul en Renault zijn daarvan alvast een grote voorstander.

“Wat Renault betreft denken we dat er iets grondig moet gebeuren om de kosten in de Formule 1 onder controle te houden en competitief te zijn in de Formule 1. Wij zijn dan ook een grote voorstander van een budgetplafond,” aldus de Renault F1-baas tegenover ‘Motorsport.com’.

“Is een budgetplafond het perfecte antwoord? Nee, misschien niet. Is dat het beste antwoord? Waarschijnlijk wel.”

Volgens Abiteboul zullen de regels voor 2021, en dan vooral het financiële aspect daarvan, bepalen of de Formule 1 voor Renault interessant blijft.

“Voor mij zijn er drie dingend dringend: de verdeling van de gelden, het bestuur en het budgetplafond. Alles wat gerelateerd is aan het zakenmodel van de Formule 1 is belangrijk want dat zal bepalen of de Formule 1 vanaf 2021 aantrekkelijk blijft voor Renault.”

Renault is duidelijk het zoveelste team dat gewicht in de weegschaal probeert te werpen om het F1-reglement enigszins een bepaalde richting uit te sturen. Afgelopen weekend liet ook McLaren weten dat het bij een ongunstig F1-reglement eventueel zou overwegen om de F1 te verlaten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België