Renault: “Focus ligt op stabiliteit en consistentie, pas daarna op de titel”

18 maart 2018 — Volgens Cyril Abiteboul, de sportief directeur van Renault Sport F1, ligt de focus bij Renault momenteel op stabiliteit en consistentie. Terug naar de basis dus ...

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

Bij Renault wil men zich overduidelijk focussen op deze twee basisaspecten tijdens het seizoen 2018. Renault wil op die manier vooruitgang boeken en zo toewerken naar het uiteindelijke doel, opnieuw strijden voor de wereldtitel in de komend jaren.

“Voor ons ligt een zeer lange kalender van 21 races, daarin kan veel gebeuren,” vertelde Abiteboul eerder deze week. “Het zorgt ervoor dat stabiliteit en consistentie enorm belangrijk zijn.”

Volgens Abiteboul heeft Renault in de aanloop naar haar derde seizoen als fabrieksteam opnieuw de nodige progressie geboekt.

“We hebben een nieuwe wagen met zowel aerodynamisch alsook onder de motorkap heel wat nieuwigheden die niet meteen zichtbaar zijn. Het zorgt voor extra vertrouwen dat we ook twee hoog gemotiveerde rijders hebben die het team erg goed kennen.”

Net als de overige teams weet ook Renault echter niet goed waar het zich juist bevindt, al beseft ook Abiteboul dat de strijd in het middenveld van de F1 enorm intens zal zijn.

“Er zijn uiteraard enkele onbekenden. We kennen onze relatieve performance tegenover de anderen niet, dat zal pas duidelijk worden in Australië,” aldus Abiteboul. “We zijn echter realistisch en beseffen dat de middenveld erg close is.”

“Het is echter ons doel om het jaar te beginnen zoals we 2017 geëindigd zijn. Verenigd, met veel toewijding, erg hard racend en volop pushen.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België