Renault forceerde bekendmaking Honda-deal door Red Bull

21 juni 2018 — Dinsdag bevestigde Red Bull plots uit het niets een motorovereenkomst met Honda. De officiële bekendmaking kwam er veel sneller dan verwacht en dat was naar verluidt toe te schrijven aan Renault.

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

Eind dit jaar komt er een einde aan de jarenlange samenwerking tussen Red Bull en Renault. De Oostenrijkse renstal zal net als zusterteam Toro Rosso vanaf 2019 met Honda-motoren rijden.

De voorbije weken werd er meermaals bericht over de deadline die verschoof op het vlak van de motorbeslissing door Red Bull. Plots volgde dan eergisteren het nieuws dat Red Bull vanaf volgend jaar met Honda-motoren zal rijden.

Het nieuws kwam dan ook enigszins als een verrassing. Volgens Red Bull kwam de vroege bekendmaking er omdat Renault daarop aandrong.

“We wilden de bekendmaking pas na de GP van Frankrijk doen,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Auto Bild’. “Renault stelde echter een ultimatum dat op zondag verstreek. We hadden geen keus.”

Opmerkelijk is dat de overeenkomst tussen Red Bull en Honda slechts voor de seizoenen 2019 en 2020 geldt. Red Bull wou zich naar verluidt niet langer dan twee jaar binden aan Honda omdat er vanaf 2021 een nieuw motorreglement in de Formule 1 zal gelden. Bovendien zijn er sterke geruchten dat Porsche eventueel in 2021 als motorleverancier in de Formule 1 zou willen stappen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaRenaultRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België