logo
 

Renault gebruikt races om te testen

23 juni 2016 — Het Renault F1 team gebruikt de raceweekends momenteel om dingen uit te proberen en onderdelen te testen.


Slechts zes punten tijdens de eerste acht races en een teleurstellende negende plaats in het constructeurskampioenschap, Renault maakt tijdens haar comeback als fabrieksteam in de Formule 1 een teleurstellend seizoen mee.

Tijdens het raceweekend in Baku werd een nieuw dieptepunt bereikt toen beide wagens zich helemaal achteraan de startgrid kwalificeerden. Volgens Kevin Magnussen gebruikte Renault het raceweekend vooral om dingen uit te proberen.

“We beseften na de derde oefensessie dat we erg traag zouden zijn en gingen voor een compleet andere afstelling,” aldus Magnussen. “We probeerden de wagen op een manier te gebruiken die we daarvoor nog nooit geprobeerd hadden.”

“Het was niet goed maar het was wel de juiste beslissing om het te proberen, niet omdat we dachten dat het veel beter zou zijn maar wel om als team dingen te leren. We bevinden ons in een positie waarin we moeten leren. We beschouwen dit een beetje als een test. We zijn momenteel aan het testen,” besloot de Deen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultKevin Magnussen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België