Renault gelooft nog in vijfde plaats

23 september 2017 — Renault blijft geloven in het feit dat ze Williams en Toro Rosso kunnen verslaan in de strijd om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.


Teambaas Cyril Abiteboul kijkt het weekend in Maleisië hoopvol tegemoet en hij denkt dat zijn team zal meestrijden voor de punten.

Hoewel ze in Singapore een quasi zekere vierde plaats van Nico Hulkenberg in rook zagen opgaan ten gevolge van betrouwbaarheidsproblemen scoorde teamgenoot Jolyon Palmer met zijn zesde plaats acht belangrijke punten. Dat betekent dat ze in het kampioenschap voor constructeurs Haas hebben voorbijgestoken en dat ze vier punten zijn ingelopen op Williams die op hun beurt de vijfde plaats bezetten met 17 punten meer dan Renault.

“Als we iets positief kunnen onthouden van het weekend in Singapore is het dat we één plek hoger staan in het kampioenschap,” aldus Abiteboul. “Zo zijn we weer een stap dichter gekomen bij het doel dat we vooropgesteld hadden voor het seizoen, namelijk de vijfde plaats.”

“We blijven focussen op betrouwbaarheid en voor de volgende zes races moeten we hard werken en zorgen dat we geen fouten maken. Dan denk ik dat het mogelijk moet zijn om dat doel te behalen,” gaat de Fransman verder. “Zoals we wel weten is het in Sepang belangrijk om rekening te houden met het onvoorspelbare klimaat en zorgen dat we het maximale uit onze auto’s weten te halen in die hitte en hoge luchtvochtigheid”

“Zowel op het vlak van het chassis als op motorisch vlak blijven we verder evolueren. Zo krijgt Nico Hulkenberg een nieuwe motor, zijn vierde exemplaar, bij de start van het weekend. We verwachten van twee auto’s in de top tien te hebben op zondag want we hebben al verschillende keren laten zien dat we na de top drie het sterkste team zijn,” besluit Abiteboul.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België