logo
 

“Renault had Red Bull niet mogen bevoordelen”

14 februari 2015 — Gerard Lopez is van mening dat Renault het team van Red Bull nooit had mogen bevoordelen.

image
Lotus en motorleverancier Renault hebben jarenlang samengewerkt. Meer zelfs, Lotus is zelfs de opvolger van het F1-team van Renault. Aan die samenwerking is nu echter een einde gekomen.

Lotus maakte immers de overstap van Renault naar Mercedes en rijdt vanaf dit seizoen met de ‘power unit’ van Mercedes. Bij Lotus hopen ze zo een serieuze stap vooruit te zetten na een erg teleurstellend seizoen 2014. Vorig jaar was de wagen van Lotus niet competitief en betrouwbaar genoeg en dat was voor een groot deel toe te schrijven aan voormalig motorpartner Renault.

Het afscheid van Renault als motorpartner zorgt echter voor een wrange nasmaak bij Gerard Lopez. Tegenover Auto Hebdo laat hij dan ook duidelijk verstaan dat hij niet tevreden was met de voorkeursbehandeling van Red Bull.

“Het had voor hen beter geweest om zich niet op één team te concentreren,” verwijst Lopez naar de voorkeursbehandeling die Red Bull van Renault kreeg.

Halverwege het seizoen zat dat seizoen er voor Lotus en Caterham eigenlijk al op, omdat eens te meer duidelijk werd dat Red Bull bevoordeeld werd.

“Ook al probeerden we constant om onze wagen, de E22, te verbeteren, toch zat ons seizoen met nog negen races te gaan er eigenlijk al op.”

Lopez koestert goede hoop dat het in 2015 met Mercedes als motorpartner beter zal gaan, al geeft hij echter ook toe dat de schuld voor de slechte prestaties van vorig jaar niet alleen bij Renault moet gezocht worden.

“Onze nieuwe Mercedes-krachtbron zal het onderscheid gaan maken, al treft niet alleen Renault schuld aan ons catastrofaal seizoen 2014,” besluit Lopez.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België