Renault heeft geen spijt van gedeeltelijke verkoop

04 oktober 2010 — Aan het einde van vorig seizoen verkocht Renault het grootste deel van haar aandelen van de formule 1–renstal aan Genii Capital. Ondanks de goede resultaten heeft de Franse autoconstructeur geen spijt van de overdracht.

Vorig jaar ging Renault ten onder door slechte resultaten en het crashgate-schandaal dat de renstal achtervolgde., Het kostte de renstal heel wat sponsors en de teambaas en technisch directeur haakten af. Het moederbedrijf besloot toen om 75% van de aandelen te verkopen aan Gerard Lopez’ Genii Capital.

Chief Operating Officer van Renault, Patrick Pelata, verklaart dat ze bij de Franse autofabrikant geen spijt hebben dat ze nog maar voor een heel klein deel eigenaar zijn van het redelijk succesvolle team. Recentelijk ontkende men bij Renault dat men het team terug wil kopen. Toch hopen ze dat de renstal terugkeert naar het niveau van 2005.

Op de motorshow in Parijs gaf Pelata meer uitleg over de toekomst van Renault in de formule 1: “Renault blijft in de formule 1 en wij blijven onze motoren verder ontwikkelen. Zeker als we zien dat Red Bull op weg is de wereldtitel te veroveren en dat met onze motoren. We zijn dus onmiskenbaar aanwezig.”

“Ik was een paar weken geleden in Monza en sprak met het hele team. Ik kon zien dat de mecaniciens gereorganiseerd waren. De organisatie is nu veel beter dan vroeger en dat is de reden voor onze vooruitgang. Het is dus geen mirakel dat we nu ineens presteren. Het is het resultaat van nieuwe krachten en herstructureringen.”

“We willen het team niet terugkopen. Door de gedeeltelijke verkoop kost het ons veel minder dan vroeger en de resultaten en progressie staan ons wel aan. Onze grootste rol is nu die van helper en dat door een zo goed mogelijke motor te leveren. Voorlopig gaat alles zeer goed en dat betekent dat we meer podiumplaatsen kunnen veroveren en steeds dichter bij de bovenste trede komen.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België