logo
 

“Renault heeft haar les geleerd”

08 januari 2016 — Pastor Maldonado is er van overtuigd dat Renault lessen getrokken heeft uit onder meer het voorbije seizoen.


Renault kende als motorleverancier een turbulent seizoen in 2015. De Franse constructeur werd door Red Bull de zwarte piet toegeschoven wat de slechte prestaties en slechte betrouwbaarheid betreft.

De problemen begonnen echter al in 2014, met de introductie van de V6-turbomotor in de Formule 1. Na een moeilijk seizoen zette het Lotus F1 team haar samenwerking met Renault zelfs stop, om in 2015 met motoren van Mercedes te rijden. Het kan echter snel keren in de Formule 1 want amper een jaar later heeft Renault het Lotus F1 team overgenomen. Renault kocht zo eigenlijk de renstal terug die het enkele jaren geleden zelf van de hand deed. Opnieuw motoren van Renault dus voor Lotus, dat omgevormd wordt tot het Renault F1-team.

Pastor Maldonado zal net als het voorbije seizoen voor Lotus/Renault rijden. Volgens de Venezolaan heeft Renault heel wat geleerd uit de problemen die het gekend heeft.

“Ik heb ervaring met hen uit het verleden. Het zal dan ook interessant worden voor mij om de nieuwe aanpak van Renault te ervaren,” aldus Maldonado. “Uiteraard zal het niet erg eenvoudig worden. We moet bouwen aan het succes. Renault heeft echter de nodige faciliteiten om dat op de best mogelijke wijze te doen.”

“We hebben ervaring met de Renault-motor, ook al werkte hij toen niet optimaal. We weten echter waardoor dit kwam. We hebben nu meer ervaring en weten waar de problemen zich bevinden. Het zal dan ook eenvoudiger worden om met de Renault-motor het seizoen aan te vatten.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultPastor MaldonadoLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België