logo
 

Renault heeft nieuwe motor klaar voor Canada maar teams aarzelen ...

01 juni 2018 — Renault heeft een verbeterde specificatie van haar motor klaar tegen de GP van Canada. Het is echter maar de vraag of de teams ook daadwerkelijk al de nieuwe motor zullen gebruiken ...

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

De nieuwe specificatie van de motor zou een kleine stap vooruit zijn op het vlak van prestaties.

“We hebben een nieuwe specificatie van onze motor,” aldus Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul tegenover ‘Motorsport.com’. “We moeten de introductie ervan nog bevestigen want niet al de wagens hebben evenveel kilometers gereden. We zullen zien wie wanneer juist de nieuwe specificatie introduceert.”

‘Ik geloof dat we zes exemplaren van de nieuwe motor klaar hebben om van de band te rollen. Dat is het plan maar het is niet zeker dat het het beste is om de nieuwe motor tegelijkertijd op zes wagens te introduceren, in het bijzonder bij Red Bull. We moeten het bekijken. We werken altijd samen met de teams, we proberen het beste na te streven voor het resultaat over het volledige seizoen.”

Het zal dus afhangen van de teams zelf wanneer de nieuwe motorspecificatie wordt geïntroduceerd. De teams mogen slechts drie verschillende motoren gebruiken en van sommige onderdelen van de motor, waraonder de MGU-K zelfs slechts twee exemplaren. Onder andere onze landgenoot Stoffel Vandoorne en bij Red Bull dreigt een gridstraf bij de introductie van een nieuwe motor.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultMcLarenRed Bull

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België