“Renault heeft twee tot drie jaar achterstand op Mercedes”

07 oktober 2015 — Volgens Christian Horner heeft Renault zo'n twee tot drie jaar achterstand op Mercedes. Horner denkt dan ook dat Renault ten vroegste tegen 2018 een uitdager voor Mercedes en Ferrari kan zijn.


Eind dit seizoen komt er een einde aan de samenwerking tussen Red Bull en motorpartner Renault. Tegenvallende prestaties alsook een betrouwbaarheid die te wensen overlaat liggen aan de basis van de breuk.

Renault kondigde enkele weken geleden aan dat het niet langer als motorleverancier zal fungeren in de Formule 1. Wel wil de Franse autofabrikant het Lotus F1 team overnemen en omvormen tot het Renault F1 team. Toch zal het volgens Horner nog enige tijd duren alvorens Renault succesvol is.

“Sinds de wijzigingen op het vlak van de regels rondom de motoren is het een erg moeilijke wereld geworden waarin we moeten werken,” aldus Horner tegenover Sky Sports F1. “Er zijn echt slechts twee motoren die kunnen strijden voor de overwinning. Jammer genoeg speelt Renault op dat vlak geen rol van betekenis. Het gaat minstens twee tot drie jaar duren alvorens ze zich in een positie bevinden waarin ze opnieuw kunnen strijden voor de overwinning. Als een klant van hen die veel voor hun motoren betaalt kunnen we ons dat niet veroorloven.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België