logo
 

Renault: “Interne meeting hielp ons er terug bovenop”

24 oktober 2018 — Tijdens de eerste vijf races na de zomerpauze behaalde Renault slechts tien punten. Het voorbije weekend in Austin verliep veel beter en daardoor staat Renault nu veel comfortabeler op de vierde plaats.

Dit bericht bekijken op Instagram

#USGP: ✅ @hulkhulkenberg P6 @carlosainz P7 #RSspirit

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

“We hadden die punten echt nodig,” aldus Jerome Stoll, het hoofd van Renault Sport F1, tegenover ‘Autosport. “De voorbije twee à drie races was onze performance minder goed. Nu zitten we echter opnieuw in de race.”

Volgens Stoll zorgde een interne meeting ervoor dat Renault tijdens de F1-race in Austin plots een stuk beter presteerde.

“Iedereen samenroepen was noodzakelijk. We hadden een interne meeting om er voor te zorgen dat iedereen gemotiveerd was om ons doel te bereiken Ik ben erg blij dat dit gebracht heeft wat ik ervan verwacht had.”

En dat doel is het behalen van de vierde plaats bij de constructeurs. Voor die vierde plaats is Renault in een felle strijd verwikkeld met het Amerikaanse Haas.

Na de uitsluiting van Romain Grosjean na de F1-race in Italië, een uitsluiting die nog steeds onder voorbehoud is, heeft Renault nu door het mooie resultaat van het voorbije weekend een voorsprong van 22 punten op Haas.

“Het verschil tussen de teams is erg klein. We moeten ons dan ook tot het einde van het seizoen blijven focussen,” besloot de Renault Sport F1-baas.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België