Renault is tegen motorbevriezing: “Red Bull verandert plots van mening dus wij ook”

31 oktober 2020 — De Franse constructeur Renault wil net als Ferrari niet van een motorbevriezing weten. Daarmee lijkt Red Bull steeds meer tegen een muur aan te botsen wat haar eis voor het invoeren van een motorbevriezing vanaf 2022 betreft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Door het aangekondigd vertrek van Honda moet Red Bull op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Een alternatief is echter dat het de motorafdeling van Honda onder eigen beheer neemt maar om de kosten draaglijk te houden eist Red Bull dat er tegen 15 november een akkoord is over een motorbevriezing vanaf 2022.

Eerder liet Ferrari reeds weten hier weigerachtig tegenover te staan, begrijpelijk gezien de achterstand die ze momenteel hebben, en nu laat ook Renault verstaan van geen motorbevriezing te willen weten.

Renault F1-baas Cyril Abiteboul deelt daarbij zelfs nog een steek uit naar Red Bull dat volgens hem er nu plots een compleet tegenovergestelde mening op na houdt.

“Als je het mij zes maanden geleden zou gevraagd hebben dan zouden we voor een nog lager budgetplafond gepusht hebben. We zouden geprobeerd hebben om de kosten van het chassis onder controle te houden maar ook de kosten gerelateerd aan de motor door een motorbevriezing te aanvaarden,” trachtte Abiteboul een uitleg te geven voor zijn standpunt.

“Maar Red Bull en Honda waren ertegen en we hebben hun standpunt en beslissing toen aanvaard.”

Daardoor besliste Renault ook om meer van haar middelen te spenderen aan de ontwikkeling van haar motor.

“We zijn een ander pad blijven bewandelen. Sindsdien hebben we zeer hard aan de ontwikkeling van ons motorplatform voor 2022 gewerkt. Als je me dan vandaag vraagt wat ik denk van een motorbevriezing dan is mijn standpunt duidelijk anders dan zes maanden geleden.

“Ik ben tegen het bevriezen van de motoren. We hebben geen intentie om te stoppen met iets wat voor ons een zeer belangrijk platform kan zijn. Dat aanvaarden we niet,” besloot Abiteboul met duidelijke taal.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België