Renault verrast door vooruitgang in 2016

01 februari 2017 — Bij Renault blikken ze zeer tevreden terug op het voorbije jaar. De renstal en motorafdeling zijn in volle voorbereiding voor 2017 en de prestaties uit 2016 geven daarbij alvast een boost.


Renault boekte in 2016 heel wat vooruitgang nadat de twee seizoenen daarvoor verschrikkelijk waren. Als motorleverancier kreeg het toen heel wat kritiek te verwerken omwille van tegenvallende prestaties en een slechte betrouwbaarheid.

De Franse constructeur stond voor een cruciale keuze: de F1 verlaten of haar engagement ten aanzien van de F1 vergroten. Het werd uiteindelijk dat laatste. Renault nam het Lotus F1 team over en boekt doorheen het seizoen 2016 heel wat progressie, vooral door upgrades doorheen het seizoen te introduceren.

Dat de motor een heel stuk beter presteert viel ook te merken aan de prestaties van Red Bull, dat met de gerebrande ‘Tag Heueur-motoren’, tweede eindigde in het kampioenschap. Ook op hogesnelheidscircuits zoals Monza presteerden de teams met Renault-motoren veel beter dan de jaren voordien.

“We zijn enigszins verrast dat de dingen veranderd zijn maar we bevinden ons nu in een normale situatie dus eigenlijk zouden we niet verrast mogen zijn,” aldus Remi Taffin, het hoofd van de motorafdeling van Renault, tegenover ‘Autosport’. “We hebben ons product verbeterd, het is betrouwbaar, we kunnen er aan werken en er nu het meeste uithalen.”

De verbeterde prestaties zorgen ook voor meer vertrouwen binnen Renault.

“We zijn tevreden met het afgelopen jaar. We weten dat we nog werk te doen hebben maar we hebben nu wel een stevige basis. We zijn nooit gestopt met werken maar je ziet nu wel een herwonnen vertrouwen bij de mensen in onze fabriek in Viry,” besluit Taffin.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België