logo
 

‘Renault maakt overname Lotus volgende week bekend’

29 augustus 2015 — Volgende week zal Renault bekend maken dat het Lotus zal overnemen, dat meldt Autosport.

image
Autosport kwam naar buiten met het nieuws dat de overname van Lotus door Renault volgende week een feit zal zijn. Ze bekrachtigen deze speculatie aan de hand van bronnen rond de onderhandelingen. Daarbij denkt Autosport te weten zijn gekomen dat Renault zo’n 65 procent van de aandelen van Lotus zal overkopen. Dat komt neer op 90 miljoen euro, waarvan 10 miljoen meteen betaald moet worden. De rest van de som zou in een termijn van 10 jaar terugbetaald worden. Met deze overname zou Renault opnieuw sinds 2010 een eigen fabrieksteam hebben.

Gérard Lopez, met zijn bedrijf Genii Capital eigenaar van het huidige Lotus team, zou volgens het Britse blad nog 25 procent van de aandelen overhouden. De rest van de aandelen, de overige tien procent, zou dan naar Alain Prost gaan. De oud wereldkampioen zou, net als Niki Lauda bij Mercedes, een rol gaan spelen als adviseur bij het Renault team.

Volgens de bronnen van Autosport zou de laatste fase van de onderhandelingen maandag van start gaan en zou deze enkele dagen duren. De hoge meneren bij Renault zouden bereid zijn om de geldkraan volledig open te zetten om de overname waarheid te maken. Zo zou het Renault team dan een vergelijkbaar budget hebben als Mercedes of Red Bull.

Mochten de speculaties waar zijn, dan valt nog af te wachten wat Renault gaat doen met Red Bull. Red Bull en Toro Rosso hebben namelijk nog een contract om in 2016 met een Renault motor te rijden. Wat tot de mogelijkheden behoort, is dat Lotus als tussenjaar nog verder rijdt met Mercedes krachtbronnen en dat Red Bull en Toro Rosso zich gewoon aan hun contract houden.

De andere optie is om dit jaar reeds te breken met Red Bull en dus ook met Toro Rosso. Daardoor zouden beide teams op zoek moeten gaan naar een nieuwe motorleverancier. Dan zou Red Bull in beeld staan bij Mercedes, wat Ecclestone erg graag zou zien gebeuren. Toro Rosso zou dan opnieuw onderdak vinden bij Ferrari om de motor te leveren.

Afwachten dus als we volgende week iets te horen krijgen bij Renault en Lotus.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België