Renault maakt zich zorgen: “Honda investeert veel meer in haar motor”

19 oktober 2018 — Renault-baas Cyriel Abiteboul heeft te kennen gegeven dat hij zich zorgen maakt over het verschil in hoeveelheid geld dat Renault en Honda in de ontwikkeling van hun F1-motor steken, al blijft hij tegelijkertijd ook vertrouwen hebben in het eigen project.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

“Zoals we vorig jaar gezien hebben zet Honda serieus grote stappen vooruit,” aldus Cyriel Abiteboul. “Red Bull heeft ook duidelijk laten verstaan dat Honda enorm investeert en blijkbaar veel meer dan ons.”

Abiteboul gelooft echter in de eigen sterkte van Renault, bovendien is Renault niet alleen een motorleverancier maar heeft het ook een eigen team te runnen.

“We zijn blij voor Red Bull en Honda maar we hebben onze eigen dingen te doen,” aldus de Renault Sport F1-baas. “We hebben een eigen plan en dat voeren we uit. Dit is niet een wapenwedloop.”

“We moeten al de aspecten van ons pakket ontwikkelen. Niemand voorziet ons van iets, zowel wat de aandrijflijn alsook het chassis betreft. We doen het stap voor stap.”

Wat volgend jaar betreft heeft de Renault Sport F1-baas alvast veel vertrouwen in de eigen ontwikkelingen.

“We hebben veel vertrouwen in onze upgrade voor volgend jaar. We willen op de lange termijn succesvol zijn,” besloot Abiteboul.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België