logo
 

“Renault mag de handdoek nog niet in de ring gooien”

25 september 2016 — Nadat Kevin Magnussen weer in de punten finishte tijdens de GP van Singapore, heeft hij het team van Renault kunnen overtuigen dat ze tijdens de laatste races van het seizoen de handdoek nog niet in de ring mogen gooien.


Renault had al sinds de GP van Rusland geen punten meer kunnen behalen. Door zijn zeer goede optreden in Singapore hoopt Magnussen dan ook dat hij zijn bazen heeft kunnen overtuigen om hem te houden voor het volgende seizoen.

“Voor het hele team is het punt dat ik wist te behalen een boost. Het is een zwaar seizoen voor ons en dat weten we, maar een resultaat zoals dit motiveert ons allen om het steeds beter te doen. De strategie van het team bij de start en het afstellen van de bolide was geweldig. Het is zo’n perfecte race, dat het raar is om niet te winnen,” klinkt het bij de Deen.

Magnussen ging er helemaal niet vanuit dat Renault op dit circuit in de punten zou kunnen eindigen, doordat dit seizoen een overgang is, waarin veel kennis en ervaring in moet worden opgedaan.

“Het is een zwaar jaar, omdat het een overgangsjaar voor ons is. We moeten hier doorheen om het beter te doen in de toekomst. Ik verwachtte niet dat we hier in de punten konden finishen. Er was echter wel de kans dat er iets zou gebeuren bij de start. In al de jaren dat we hier rijden is er immers nog geen enkele race geweest zonder safety car.”

“We reden een fenomenale race, met een fantastische start, strategie en balans. Kortom zeer goed werk van het team. Wie weet kunnen we het nog beter doen in de nabije toekomst,” sloot een meer dan tevreden Magnussen af.

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultKevin Magnussen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België