Renault: “McLaren had geen interesse in een ‘strategische’ samenwerking”

03 oktober 2019 — Volgens Renault F1-baas Cyril Abiteboul had McLaren geen interesse in een verdere 'strategische' samenwerking met Renault.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

McLaren kondigde onlangs aan dat het vanaf 2021 met Mercedes-motoren zal rijden en dat volgend jaar dus het laatste F1-seizoen zal zijn waarbij het met Renault-motoren zal rijden.

Renault wou naar eigen zeggen wel verder samenwerken met McLaren, Renault wou zelfs de samenwerking met McLaren verder intensifiëren. Renault wou vooral op technisch vlak nauwer samenwerken met McLaren, dit geïnspireerd op de samenwerking tussen Ferrari en het Amerikaanse Haas F1 team.

“Ons voorstel was eenvoudig, ‘Hoe kunnen we een gezamenlijke toekomst uitbouwen?’,” zei Abiteboul tegenover de officiële F1-website.

“Worden zij of wij vierde in het constructeurskampioenschap? Ik weet het niet, maar we bevinden ons op hetzelfde niveau en de belangrijkste vraag is niet wie de onderlinge strijd zal winnen maar hoe we de kloof met de topteams kunnen dichten.”

“Dat was ons belangrijkste doel tijdens ons voorstel om verder samen te werken. Er was echter geen interesse vanwege McLaren.”

“Het is ook geen kritiek maar we hadden een bepaalde ambitie. We wensten onze onderlinge relatie naar een strategisch niveau brengen, wat momenteel misschien niet de verwachting of focus van McLaren was.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België