“Renault moet weldra competitief worden en dat tegen een aanvaardbare prijs”

27 december 2018 — Volgens Cyril Abiteboul van Renault is het niet haalbaar om in de Formule 1 onbeperkt geld uit te geven. Tegelijkertijd meent hij dat Renault op een bepaald moment en tegen een redelijke kost competitief dient te worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultsportf1) op

Sinds Renault enkele jaren geleden besloot om het Lotus F1 team opnieuw over te nemen en om te dopen tot haar fabrieksteam bouwt het Franse automerk aan het competitief maken van haar F1-renstal. Nadat Renault bijna de Formule 1 verliet is het nu een kwestie van de F1-renstal competitief te maken om zo de serieuze investeringen in het F1-project te kunnen blijven verantwoorden.

“Ik wil niet liggen zeuren over de situatie waarin we ons bevinden want toen we in de Formule 1 stapten kenden we de situatie,” aldus Abiteboul volgens ‘Racer’.

“Wat opmerkelijk is, dat is de ‘wapenwedloop’ en de meedogenloze uitgaven die er worden gedaan om te winnen. Ik respecteer dat echter en ik denk dat het er voor gezorgd heeft dat we dit jaar een geweldig raceseizoen gekend hebben. We moeten nu echter zien hoe we op een bepaald moment de strijd kunnen aangaan.”

Abiteboul meent ook dat er in de Formule 1 daadwerkelijk een budgetplafond moet komen. De tijd van onbeperkte budgetten moet tot een einde komen.

“Op een bepaald moment zal er een andere overeenkomst zijn op het vlak van het verdelen van het geld. Op een bepaald moment zal er een beperking zijn op het uitgeven van geld. Volgens ons is het niet duurzaam, en corrigeer me indien ik verkeerd ben, maar ik denk dat iedereen die mening deelt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België