“Renault-motor is even krachtig als die van Ferrari”

18 februari 2017 — Bij Renault geloven ze erin dat ze de kloof met de krachtbron van Mercedes kunnen dichten. De Renault-krachtbron is momenteel naar eigen zeggen de evenknie van de Ferrari-motor.


Dat Renault met haar krachtbron het voorbije jaar vooruitgang heeft geboekt mag duidelijk zijn. Het uiteindelijk doel blijft echter het dichten van de kloof met Mercedes.

“Onze motor bevindt zich zeker en vast achter Mercedes maar ongeveer waar Ferrari zich bevindt, misschien iets erachter,” aldus Bob Bell, de technisch directeur bij Renault. “Renault heeft de kloof met Mercedes verkleind. Je ziet het aan de prestaties van Red Bull vorig jaar. Ze hebben vaak de strijd met Mercedes kunnen aangaan. Het toont niet alleen aan dat ze over een goed chassis beschikten maar ook dat de motor heel wat vooruitgang heeft geboekt.”

Volgens Bob Bell moet Renault ook dit seizoen opnieuw vooruitgang boeken, al verwacht Bell niet dat Renault dit jaar al de kloof met Mercedes volledig zal dichten.

“We moeten de kloof zien te dichten en we zullen tijdens de winter opnieuw een stap vooruit zetten,” aldus Bell. “Of we de kloof nu al volledig zullen dichten kan je simpelweg niet voorspellen.”

“We geloven dat we de kloof kunnen dichten. Het zal misschien niet deze winter gebeuren maar zeker tegen tegen eind volgend jaar en in 2018 zou dat moeten lukken,” besluit Bell.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België