“Renault-motor zal de kloof met Mercedes en Ferrari dichten”

08 december 2018 — Volgens Cyril Abiteboul zal Renault de kloof met Mercedes en Ferrari op het vlak van de motor kunnen dichten. De komende winter wordt dan ook cruciaal voor Renault.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultsportf1) op

“We missen zo’n 15 tot 20 kilowatt motorkracht (20-27 pk) tijdens de race, wat onder sommige omstandigheden werd goedgemaakt door het chassis van Red Bull,” aldus Renault F1-baas Cyril Abiteboul tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Tijdens de kwalificatie missen we echter zo’n 40 kilowatt (53 pk) en dat is serieus veel.”

Volgens Abiteboul zorgde het chassis van Renault er het voorbije seizoen net als dat van Red Bull voor dat een groot deel van de achterstand op het vlak van motorkracht werd gecompenseerd.

“Met een klantenmotor van Mercedes of Ferrari zouden we ons in Abu Dhabi als zevende gekwalificeerd hebben,” aldus Abiteboul die dus meent dat Renault over een erg goed chassis beschikte. “Dat is meteen ook de reden waarom onze focus vooral op de ontwikkeling van de motor ligt.”

In de fabriek en de motorafdeling van Renault wordt er dan ook erg hard gewerkt om de kloof met Mercedes en Ferrari te dichten.

“Volgend jaar wil ik niet meer zeggen dat we tijdens de kwalificatie te weinig motorkracht hebben,” blikt Abiteboul vooruit naar volgend jaar. “Er is geen enkele reden waarom we de kloof met Mercedes en Ferrari op het vlak van de motor niet zouden kunnen dichten. Het chassis zal iets meer tijd vragen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België