Renault ontbindt contract met Robert Kubica

11 september 2017 — Volgens ‘Motor Sport Magazine’ heeft Renault het korte termijn-contract dat het met Kubica had ontbonden. Dat is gevolg van het feit dat de overeenkomst met Carlos Sainz zo goed als in kannen en kruiken is.


Robert Kubica heeft dit jaar drie testdagen afgewerkt voor Renault waarvan de laatste in Hongarije met de bolide van dit jaar. De Poolse rijder had zijn oog laten vallen op een terugkeer in de F1 na zijn horrorcrash in een Italiaanse rally nu zes jaar geleden.

Kubica zou aan Renault gevraagd hebben om zijn contract te ontbinden omdat er interesse is van andere teams voor 2018. In die context valt meestal de naam van Williams omdat het nog niet zeker is of Felipe Massa nog een jaar doorgaat.

Mark Hughes schrijft in zijn column voor ‘Motor Sport Magazine’ dat Renault, ondanks zijn goede prestaties tijdens de testdagen in Hongarije, nog te veel twijfels heeft of Kubica wel fit genoeg is om een heel seizoen aan te kunnen.

“Renault vindt namelijk dat de Pool nog een weg af te leggen heeft als het gaat over zijn fysieke paraatheid,” aldus Hughes. “Ze vinden het daarom ook niet wenselijk om Kubica met zoveel vraagtekens een Grand Prix-weekend in te sturen, waar de druk nog vele malen groter is dan tijdens testdagen.”

“Carlos Sainz, trouwens al lang op de radar van de Fransen, werd bovendien betrokken in een overeenkomst met Toro Rosso en Renault en zo belandde Kubica op een zijspoor,” laat Hughes weten. “Als Kubica de twijfels over zijn fitheid helemaal kan wegnemen, en dat kan hij alleen met een test op het juiste moment, dan beantwoord hij perfect aan het profiel waar ze bij Williams naar op zoek zijn.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België