Renault: “Onze motor is even goed als Ferrari, Mercedes heeft slechtste motor”

06 december 2019 — Mercedes heeft volgens Renault-motorsportbaas Cyril Abiteboul de minst krachtige motor terwijl Abiteboul tegelijkertijd ook meent dat de Franse constructeur een even krachtige motor heeft als die van Ferrari.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

“Volgens onze metingen beschikken wij en Ferrari momenteel over de krachtigste motoren in ‘racetempo’. Vervolgens heb je Honda en daarna Mercedes,” aldus Abiteboul volgens ‘Auto, Motor und Sport’.

Een opvallende uitspraak van de Renault-motorsportbaas want volgens Abiteboul heeft de wereldkampioen dus de minst krachtige motor. Andy Cowell, de baas van de motorafdeling bij Mercedes, is het daar niet mee eens.

“De verschillen tussen Honda, Renault en ons zijn enorm klein. Enkel Ferrari steekt er echt bovenuit,” insinueerde Cowell.

Toch geeft ook Cowell toe dat het erg moeilijk is om in te schatten hoe de krachtverhoudingen tussen de verschillende motorleveranciers zijn.

“De onderlinge verschillen in motorvermogen zijn moeilijk om in te schatten,” aldus Cowell. “Tijdens de race kan een wagen van de concurrentie van een slipstream of DRS profiteren. Ook kan het zijn dat er een wagen voluit aanvalt of net bezig is met banden sparen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België