logo
 

Renault: “Opgave Ricciardo niet veroorzaakt door nieuwe motor”

04 september 2018 — De opgave van Daniel Ricciardo tijdens de GP van Italië werd volgens Renault niet veroorzaakt door haar nieuwe Spec C-motor.


Voorafgaand aan het raceweekend in Italië raakte bekend dat Renault haar nieuwe Spec C-motor ter beschikking stelde. Renault liet weten dat de nieuwe Spec C-motor op het vlak van prestaties een stap vooruit betekende maar dat er wel een risico was op het vlak van de betrouwbaarheid.

Dat was ook meteen de reden waarom Renault haar verbeterde power unit zelf niet in gebruik nam bij de rijders van haar eigen fabrieksteam. Daniel Ricciardo nam de nieuwe power unit wel in gebruik en Max Verstappen volgde zijn voorbeeld.

Toen Ricciardo tijdens de GP van Italië moest opgeven en er een rookpluim achteraan uit zijn wagen kwam leek het dan ook een motorprobleem te zijn waardoor de Australiër moest opgeven. Renault heeft echter laten weten dat de opgave van Ricciardo niet veroorzaakt werd door de nieuwe Spec C-motor.

“Na de power unit van Daniel Ricciardo zijn wagen te hebben onderzocht kunnen we bevestigen dat de opgave niet veroorzaakt werd door zijn motor,” luidt het in een mededeling van Renault. ” Het was eerder een probleem met de koppeling.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België