Renault overweegt nu al focus op wagen voor 2017 te leggen

08 maart 2016 — Renault gaat tijdens het seizoen 2016 geen B-specificatie van haar wagen met grote aërodynamische updates introduceren. Bij de Franse constructeur overwegen ze nu zelfs al om de focus op 2017 te leggen.


Renault besloot eind vorig jaar om opnieuw met een volwaardig eigen team deel te nemen aan de Formule 1. Daarbij zal de focus vooral liggen op het verder ontwikkelen en verbeteren van de power unit, het zwakke punt van het voorbije seizoen.

Daardoor zal er tijdens het seizoen niet opeens een B-specificatie van de wagen met grootse updates geïntroduceerd worden.

“We moeten nadenken over wat we dit seizoen en volgend seizoen willen verwezenlijken,” aldus Bob Bell tegenover ESPN. “Zoals jullie weten bestaat er een zeer grote kans dat er voor volgend seizoen ingrijpende reglementswijzigingen komen en we moeten dan ook vooruit kijken. We zijn hier voor de lange termijn en Renault heeft zich dan ook voor acht, negen, tien of hoeveel jaar dan ook geëngageerd. Hoeveel jaar de lange termijn ook is.”

“We moeten onszelf dan ook afvragen hoe belangrijk het jaar 2016 voor ons is. We moeten vervolgens 2016 en 2017 tegenover elkaar afwegen en beslissen hoeveel tijd en energie we in de wagen van 2016 willen steken in vergelijking met de ontwikkeling van de wagen voor 2017. Dat zal afhangen van waar we ons situeren na de wintertests, maar dat weten we pas in Melbourne.”

“Dan zullen we een wel overwogen beslissing nemen over hoe we deze wagen verder zullen ontwikkelen. Ik betwijfel echter sterk of er een zogenaamde B-specificatie van de wagen komt. Er zullen waarschijnlijk nieuwe ontwikkelingen en onderdelen op de wagen geïntroduceerd worden, maar dat zal geen zogenaamde B-specificatie zijn,” besluit de technisch directeur.

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België