Renault overweegt om ‘kwalificatiewagen’ te ontwikkelen voor 2020

03 juni 2019 — Het Renault F1-team overweegt een zogenaamde 'kwalificatiewagen' voor het seizoen 2020. Daarbij zou de focus bij de ontwikkeling van de wagen veel meer op de kwalificatie dan op de race liggen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Momenteel is het zo dat de kwalificatie nog meer dan ooit belangrijk is in de Formule 1. Bij Renault hebben ze dat ook opgemerkt en ze overwegen om de focus bij de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar meer op de kwalificatie dan op de race te leggen.

“Ik denk dat er twee of drie wijzigingen in deze fase van het ontwerp mogelijk zijn, wijzigingen die ingrijpend het gedrag en de competitiviteit van de wagen voor volgend jaar kunnen beïnvloeden,” aldus Renault F1-bas Cyril Abiteboul.

“Het eerste aspect is de efficiëntie van de aerodynamica, het tweede is het evenwicht tussen de kwalificatie en de race dat je moet zien te vinden. In de moderne Formule 1 draait alles rond de kwalificatie.”

Volgens Abiteboul zal er steeds meer nadruk gelegd worden op het ontwikkelen van een wagen die goed is tijdens de kwalificatie, dit omdat het op heel wat circuits moeilijk is om in te halen.

“Al de circuits zijn vandaag de dag min of meer zoals Monaco. De manier waarop je je wagen ontwikkelt is anders wanneer je je wagen meer op de kwalificatie dan op de race focust.”

“Dat kan gaan over het afstellen van de ratio’s van de versnellingsbak. Indien je de focus wil leggen op de kwalificatie tegenover de race dan wijzig je jouw ratio’s van de versnellingen.”

“Het laatste punt is de hellingsgraad van de wagen. Er is nog tijd, het is nog niet te laat om enkele parameters van de wagen te wijzigen. Het is geen slechte wagen maar het kan beter. Volgend jaar is een volgende stap op basis van dit jaar,” besloot Abiteboul.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België