Renault overweegt vertrek uit de Formule 1

27 maart 2015 — Onlangs raakte bekend dat Renault overweegt om in de toekomst opnieuw een eigen fabrieksteam te runnen in de koningsklasse van de autosport, maar de Franse autoconstructeur overweegt nu ook een volledig vertrek uit de Formule 1.


Bij Renault liggen ze overduidelijk overhoop met Red Bull. Na een jarenlange en succesvolle samenwerking lijkt er een echt moddergevecht gevoerd te worden tussen Red Bull en Renault. Onlangs beschuldigde Renault Red Bull er nog van leugens te verspreiden (Lees: Renault beschuldigt Red Bull van leugens).

Bij de Franse autoconstructeur zijn ze volop bezig om na te denken over haar toekomstplannen in de Formule 1 en andere raceklassen. Renault liet recent nog weten dat het eventueel overweegt om een andere renstal over te nemen zodat het opnieuw een eigen fabrieksteam zou runnen in de Formule 1.

Cyril Abiteboul, het hoofd van de Renault Sport F1-afdeling, liet in Maleisië echter weten dat alles nog mogelijk is. Zelfs een volledig vertrek uit de Formule 1 zou tot de mogelijkheden behoren. Abiteboul deed de onthulling tijdens een spervuur van vragen van de aanwezig pers. Die vragen kwamen er na de eerdere uitlatingen van Renault aan het adres van Red Bull.

“Ik kan bevestiging dat we momenteel heel wat mogelijkheden bekijken, waaronder ook een eventueel vertrek uit de Formule 1,” zei Abiteboul tijdens de persconferentie voor teams, waarop ook Renault deze keer dus werd vertegenwoordigd.

“Om eerlijk te zijn. Indien de Formule 1 slecht is voor de reputatie van Renault, dat we problemen ondervinden met het huidige opzet van de Formule 1, dat we geen return krijgen voor de investeringen die we in de Formule 1 doen, aangezien er geen vergoeding aan de motorleveranciers wordt uitbetaald voor de ontwikkeling van haar motoren, dan kijken we daar zeker naar.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België