Renault plant motorupdate tegen GP van de VS

24 september 2015 — Motorleverancier Renault plant tegen de F1-race in Austin een update van haar power unit.


De Renault-motor is dit seizoen al vaak niet krachtig genoeg en onbetrouwbaar gebleken. Bij Renault probeerden ze doorheen het seizoen via allerlei ingrepen die betrouwbaarheid wel te verbeteren maar een echt grote stap vooruit op het vlak van motorkracht kwam er tot dusver nog niet.

Die motorupdate komt er nu normaal gesproken tegen de F1 -race in Austin, al was die update aanvankelijk gepland tegen de F1-race in Sochi. De nieuwe motor zou in principe klaar kunnen zijn tegen de race in Sochi maar er is niet voldoende tijd om de nodige kwaliteitscontroles te doen.

“We hadden onze nieuwste specificatie van de motor tegen de race in Sochi voorzien. Het bouwen van de motor ligt op schema maar we hebben geen tijd meer voor de kwaliteitscontrole,” aldus Remi Taffin. “Voor iedere upgrade is het noodzakelijk om de betrouwbaarheid te testen en dat door de motor te testen op de testbank. Dat is iets dat de nodige tijd vraagt. We kunnen dat proces niet inkorten. Daarom is het realistischer om de motor te voorzien tegen de race in Austin.”

Het is echter hoogst onzeker of Red Bull en Toro Rosso in Austin met de nieuwe specificatie van de motor zullen rijden. Zo zouden Red Bull-piloten Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat een gridpenalty moeten incasseren indien ze de nieuwe specificatie van de motor zouden laten inbouwen. Beide piloten zitten immers reeds over het maximaal aantal motoren dat ze mogen inzetten.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België