Renault: “Problemen zijn niet eenvoudig op te lossen”

15 maart 2015 — Het nieuwe F1-seizoen is voor motorleverancier Renault niet goed begonnen.


De relatie tussen Red Bull en Renault stond vorig jaar serieus onder druk. Er waren betrouwbaarheidsproblemen en ook de performantie was niet goed. Toch bleef Red Bull Renault trouw, samen met zusterteam Toro Rosso.

Maar kijk, het eerste raceweekend zit erop en er zit al opnieuw een serieuze haar in de boter tussen Red Bull en Renault. Daniel Ricciardo kreeg op vrijdag de nodige problemen en ook Max Verstappen kreeg in de Toro Rosso af te rekenen met motorproblemen.

Volgens Remi Taffin van Renault Sport F1, dat dit seizoen de kloof met Mercedes voor een groot stuk hoopte te dichten, vallen de problemen die Renault ondervindt echter niet eenvoudig op te lossen.

“Van bij het begin van het raceweekend hebben we enkele technische problemen ondervonden en dat bij zowel Red Bull als Toro Rosso. De betrouwbaarheid laat te wensen over met Daniel Ricciardo en Max Verstappen die allebei ene probleem met de motor ondervonden. De twee problemen hebben niets met elkaar te maken en we zijn reeds volop bezig met het onderzoeken van de problemen om zo een herhaling ervan te voorkomen.”

“Het grootste probleem is echter het gedrag van de wagen, waardoor het voor de rijders moeilijk is om zich comfortabel te voelen in de wagen. Het heeft een invloed op de gasrespons en het vertrouwen dat men in d bochten heeft. Dat zorgt er uiteraard voor dat er tijd en punten verloren worden. Het heeft te maken met de motormapping, de manier waarop de power unit geconfigureerd is. Het valt zeker en vast niet eenvoudig op te lossen maar het vraagt ook geen compleet nieuw ontwerp. We hebben voor de GP van Maleisië nog heel wat werk te doen maar we zijn enorm gemotiveerd om er voor te zorgen dat daar de problemen van het voorbije weekend niet opnieuw opduiken.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België