Renault: “Red Bull en Honda zeggen de waarheid niet”

21 december 2018 — Volgens Renault Sport F1-baas Cyriel Abiteboul verbloemen Red Bull en Honda hun situatie met het oog op volgend seizoen. Red Bull stelt naar eigen zeggen de situatie met de Honda-motor veel beter voor dan dat ze in werkelijkheid zou zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Honda bevindt zich nog steeds 20 kilowatt achter ons,” aldus de Renault Sport F1-baas tegenover het Spaanse ‘Marca’. “Ik weet wat Red Bull zegt maar ze verhullen de feiten en manipuleren de data. Ik begrijp hun communicatiestrategie maar dat zijn de feiten niet.”

“Uiteindelijk zal blijken dat Honda zich nog steeds 20 kilowatt achter ons bevind en dat ze tegenover hun huidige positie geen vooruitgang geboekt hebben.”

Dr. Helmut. Marko van Red Bull is het echter niet eens met Renault en Cyril Abiteboul en blijft er van overtuigd dat Red Bull een serieuze stap vooruit kan zetten en zal kunnen strijden voor de titel.

“We moeten daarover niet discussiëren want volgend jaar zullen we zien waar we ons bevinden,” aldus Marko. “De heer Abiteboul zal blijven dagdromen maar volgend jaar volgt de realiteit.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België