Renault: “Red Bull overdonderde ons met haar communicatie”

25 december 2018 — Ook na afloop van het F1-seizoen 2018, blijft de verbale oorlog tussen Red Bull en Renault duren. Volgens Cyril Abiteboul van Renault was Red Bull veel sterker op het vlak van communicatie, waardoor Renault overdonderd werd en steeds in het defensief moest gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Een van de redenen waarom we het niet jammer vinden dat onze samenwerking met Red Bull stopt is simpelweg omdat Red Bull onze communicatie controleerde, wij moesten steeds reageren,” aldus Abiteboul tegenover ‘Motorsport.com’. “We bevonden ons niet op een gelijk niveau omdat Red Bull op het vlak van communicatie veel krachtiger was dan ons.”

Abiteboul verwijst daarmee naar de uitlatingen die Red Bull vaak over haar motor deed. De vele problemen en het gebrek aan competitiviteit, Red Bull wees steeds met een beschuldigende vinger naar Renault, wat uiteindelijk ook de samenwerking tussen beide partijen compleet verzuurde.

“We moesten constant in de verdediging gaan en in veel gevallen vond er een communicatie plaats die paste bij hun doel. We bevinden ons in een wereld waar jammer genoeg al de ‘ruis’ en communicatie werkelijkheid wordt.”

“Laat ons duidelijk zijn: we bevinden ons met onze motor nog niet waar we willen zijn maar het is zeker niet zo slecht als dat het er van veraf uitziet. Ik kan je zeggen dat het volgend jaar veel beter zal zijn,” besloot Abiteboul.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België