Renault: “Ricciardo is zijn enorme investering waard”

23 januari 2019 — Daniel Ricciardo maakte de overstap van Red Bull naar Renault. Renault deed daarvoor een serieuze financiële investering maar volgens Renault-teambaas Cyril Abiteboul is Daniel Ricciardo die investering zeker en vast waard.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Het is één van de transfers waarover in de aanloop naar het nieuwe seizoen het meest gesproken werd, Daniel Ricciardo die Red Bull verliet om bij het Renault F1 team aan de slag te gaan. Renault trok de geldbuidel open om de Australiër aan te trekken maar volgens Cyril Abiteboul is dat zeker en vast een nuttige ‘investering’.

“Er is een serieuze financiële commitment vanwege Renault,” aldus Abiteboul tegenover ‘Motorsport.com’. “Het is niet de vraag of Renault zich dat kan veroorloven, dat kunnen we immers want onze omzet is veertig keer hoger dan die van Red Bull.”

“De vraag draait hem rond de waarde. Heeft het zin om in deze fase van onze reis zo’n bedrag te investeren in een rijder van het niveau van Daniel en dat met de wagen die we hebben en de uitgaven die we moeten doen. Wij denken van wel.”

Volgens Abiteboul werd er voorafgaand aan de beslissing om Daniel Ricciardo aan te trekken druk gediscussieerd over het feit of de gelden al dan niet in een rijder of in de wagen geïnvesteerd moesten worden.

“Zouden we beter in de wagen of de rijders investeren? Ik denk dat we het punt bereikt hebben waarop we beide kunnen,” besloot Abiteboul.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België