logo
 

Renault rijdt in de weg

14 november 2010 — Robert Kubica en Vitaly Petrov waren de luizen in de pels van de titelkandidaten vandaag. Fernando Alonso kreeg meer dan een halve race de tijd om de diffusor van Petrov te bestuderen, en Lewis Hamilton deed hetzelfde bij Kubica. De Renaults toonden dat ze er volgend jaar terug willen staan.

Voor Robert Kubica was het gisteren pas de eerste keer dit seizoen dat hij zich niet bij de beste tien wist te plaatsen, waardoor hij wél de mogelijkheid kreeg om zijn banden te kiezen voor de race. Hij koos voor de hardere bandensoort, en dat loonde. Hij eindigde de race op de vijfde plaats, en zorgde er mee voor dat Red Bull kampioen werd door eerst Lewis Hamilton af te houden, en na zijn pitstop vòòr Alonso de baan op te komen.

“Het was een erg mooie race om het seizoen af te ronden. Ik had ene probleem met de koppeling bij de start, en lag pas in de 14de positie na de tweede bocht,” zo vertelde de Pool. “Toen de Safety Car binnenkwam slaagde ik er al snel in Sutil te passeren, wat erg belangrijk was voor onze strategie. Ik zat echter snel vast achter Kamui Kobayashi, die erg laat remde, waardoor het erg moeilijk was hem in te halen.”

“Uiteindelijk kon ik door een goede acceleratie bij het uitkomen van bocht 9 naast hem komen, en hij koos voor de binnenkant van bocht 11, waardoor ik hem buitenom kon passeren. Dat was een beslissend moment in onze wedstrijd, waarna ik me kon concentreren om gewoon het maximum uit de wagen te halen en goede rondetijden neer te zetten.”

“De wagen was moeilijk om te besturen deze namiddag, maar ik pushte erg hard omdat ik niets te verliezen had, en ik ben erg blij om vijfde te eindigen nadat ik maar van de 11de plaats kon vertrekken.”


Voor Vitaly Petrov werd het een spannende zondagavond, omdat hij een hele race twee titelkandidaten op zijn hielen had. Hij maakte echter geen fouten en bleef zowel Fernando Alonso als Mark Webber voor, waardoor hij mee het kampioenschap besliste.

“Dit was echt een zware race, op een circuit waar het erg moeilijk is om in te halen. We zijn het hele weekend vrij snel geweest, en ik ben dan ook trots op mijn team en het goede werk dat we leverden” aldus een tevreden Petrov. “Ik had een goede start en zou enkele plaatsen hebben kunnen goedmaken in de eerste bocht, maar ik wou problemen zoals afgelopen week in Brazilië vermijden.”

“We namen onze pitstop meteen tijdens de Safety Car, wat achteraf een goede beslissing bleek te zijn. Nadien probeerde ik te pushen, zonder daarbij mijn banden stuk te rijden, omdat ik wist dat het plan was om tot aan de finish te gaan met deze banden.”

“Daarop had ik een lang gevecht met Fernando (Alonso), maar onze wagen had een goede topsnelheid, dus ik kon de situatie goed controleren: ik deed gewoon mijn job. Indien hij een inhaalpoging had gewaagd wou ik zeker niet met hem crashen, maar zover kwam het nooit”

“Ik kwam naar hier om te vechten, en tegen eender wie te kunnen racen, en ik denk dat ik vandaag heb laten zien dat ik kàn vechten” verklaarde een uiteraard erg tevreden Petrov.

image

image

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België