Renault spreekt Red Bull tegen: “Pas in 2018 een belangrijke motorupdate”

13 juni 2017 — Red Bull hoopt al geruime tijd op een belangrijke upgrade van haar Renault-motor maar bij Renault hebben ze die hoop resoluut de kop ingedrukt.


Red Bull kan voorlopig de hoge verwachtingen die er waren voorafgaand aan de start van het seizoen niet inlossen. Het verwijst daarvoor regelmatig naar de Renault-motor die in verhouding tot de motoren van Mercedes en Ferrari niet krachtig genoeg is.

In een interview met de officiële F1-website laat Cyrcil Abiteboul van Renault echter verstaan dat Red Bull niet op een grote update van de Renault-motor moet rekenen.

“Red Bull heeft gezegd dat er een upgrade in Baku zou komen,” aldus Cyril Abiteboul. “Er zijn constant upgrades. Iedere race voorzien we kleine verbeteringen. Vorig jaar creëerden we grote verwachtingen en kwamen we met een upgrade die een enorme impact had. Dat kunnen we echter niet ieder jaar.”

Red Bull hoopt al geruime tijd dat Renault een enorme update van haar motor zal introduceren maar het team lijkt dit jaar dus van een kale reis terug te komen. Abiteboul bevestigde tijdens het interview dan ook dat er dit jaar geen grote update meer zal komen.

“Alles draait momenteel rond het constant aanbrengen van verbeteringen die over het algemeen een verschil maken. Er bestaat echter geen magische oplossing. Iedere race verbetert de betrouwbaarheid van de motor en dat dankzij ons programma waarbij we testen op de dyno.”

“Om eerlijk te zijn, de volgende echt grote update voor de motor zal pas volgend jaar plaatsvinden. We hebben dan een compleet nieuw concept. Dat zal het verschil maken, maar zoals ik reeds zei, dat is pas voor in 2018,” besluit Abiteboul.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België