Renault steekt slechte prestatie op weersomstandigheden

27 maart 2010 — Ook bij Renault kan men niet tevreden terugblikken op de kwalificatie. De Franse renstal heeft echter zijn eigen verklaring voor het mindere presteren.

Kubica kan nog tevreden zijn met een negende plaats, maar Vitaly Petrov moet de hand in eigen boezem steken. De Rus maakte zelf een fout tijdens zijn snelste ronde in Q3 waardoor Petrov op een achttiende plaats strandde.

Bij Renault heeft men zelf alvast een verklaring voor het minder goed presteren. Men steekt het gewoonweg op de koudere weersomstandigheden. Hallo Renault, zijn die niet voor iedereen gelijk?

“Ik denk dat ik het maximaal haalbare uit de wagen heb gehaald,” zei Robert Kubica. “Ik moest er volledig voor gaan want de wagen was moeilijk te besturen. Ik denk dat we ook wat minder presteerden door de koudere weersomstandigheden. Ook morgen kan de race sterk beïnvloed worden door de weersomstandigheden.”

In Rusland zal er na afloop van de kwalificatie alvast niet stevig gevierd zijn. Petrov stelde immers teleur met een achttiende tijd.

“Ik ben teleurgesteld dat ik niet in Q1 ben geraakt, de wagen is heel het weekend nochtans competitief geweest,” aldus Petrov. “De kwalificatie is nieuw voor mij en ik ben nog steeds aan het bijleren. Het was zeer druk op de baan en het was moeilijk een een goede ronde neer te zetten zonder verkeer.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België