Renault stelt belangrijke update van haar motor uit

04 mei 2017 — Renault stelt de belangrijke update van haar F1-motor uit, zo blijkt uit een interview van Cyril Abiteboul met 'Autosport'. Dat is slechts nieuws voor de teams Red Bull en Toro Rosso, en uiteraard ook het fabrieksteam van Renault zelf.


Aanvankelijk was het de bedoeling dat Renault rond de GP van Canada een belangrijke update van haar motor zou introduceren, wat zou neerkomen op een update in juni. Cyril Abiteboul heeft nu echter laten verstaan dat de update waarschijnlijk pas tegen eind juli zal geïntroduceerd worden.

Er werden al heel wat tests op de dyno gedaan maar er zouden nog zorgen zijn over de betrouwbaarheid van de aangepaste power unit. Renault wil er eerst zeker van zijn dat de betrouwbaarheid van de aangepaste power unit volledig goed zit.

Elke rijder mag tijdens het seizoen slechts vier motoren gebruiken. Uiteraard proberen de teams om die verschillende motoren gespreid over het seizoen zo optimaal mogelijk in gebruik te nemen. Daardoor zal Renault de introductie van haar aangepaste motor pas doen op het moment dat de rijders hun derde motor in gebruik nemen.

“We willen de update voor de zomerpauze introduceren,” aldus Abiteboul. “We willen de update introduceren op een moment dat we een van de vier beschikbare motoren inzetten. Indien mogelijk willen we dat doen op het moment dat we onze derde motor in gebruik nemen.”

Voor de teams die met Renault-motoren rijden betekent het uitstel een serieuze tegenvaller. Renault ontwikkelde immers een nieuwe motor voor 2017 en daar hoorde ook een nieuw energy recovery system bij. Dat ERS zorgde echter voor heel wat problemen tijdens de wintertests, en dan specifiek de MGU-K.

Renault beloofde een oplossing uit te werken tegen de eerste race van het seizoen en daarvoor heeft het moeten teruggrijpen naar de MGU-K van 2016. De MGU-K van 2016 heeft echter twee nadelen. De versie uit 2016 is immers niet alleen minder krachtig maar is ook nog eens vijf kilo zwaarder. Die vijf kilo zorgen dus ook nog eens voor een iets tragere bolide.

Renault, Red Bull en Toro Rosso zullen maar al te blij zijn wanneer de update van de Renault-motor er daadwerkelijk is, al zal het dus nog even wachten zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België