Renault stelt verbeterde motor ter beschikking: onduidelijk of Red Bull hem gebruikt

20 oktober 2015 — Renault stelt voor komend weekend een verbeterde motor ter beschikking. Het is echter onduidelijk of Red Bull de verbeterde motor zal gebruiken.


Renault kende dit seizoen al veel problemen met haar motoren en deed in eerste instantie de nodige aanpassingen om de betrouwbaarheid van haar motor te verbeteren. Bij Renault gebruikte men dit seizoen echter nog geen ‘tokens’ om de prestaties van de motor te verbeteren.

Daar zou nu echter verandering in zijn gekomen. Renault heeft immers een aanzienlijk aantal ‘tokens’ gebruikt om haar motor te verbeteren. Die verbeterde motor stelt Renault komend weekend in Austin ter beschikking, al is het maar de vraag of Red Bull de verbeterde motor gaat gebruiken.

Het inbouwen van de nieuwe Renault-motor zou er immers voor zorgen dat Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat een gridpenalty krijgen, aangezien beide rijders reeds hun maximaal aantal motoren hebben gebruikt.

Volgens Autosport zou de nieuwe Renault-motor een volledige run op de dyno doorstaan hebben, waarmee de betrouwbaarheid bewezen is. Renault en Red Bull zouden in Austin gezamenlijk beslissen of ze de nieuwe motor gaan gebruiken. Toro Rosso, het team waarvoor Max Verstappen en Carlos Sainz rijden, zal de motorupdate niet gebruiken.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België