logo
 

Renault: “Toekomst in de F1 niet in gevaar door arrestatie van Ghosn”

24 november 2018 — Renault-teambaas Cyril Abiteboul laat weten dat hij niet bezorgd is over de toekomst van zijn team, ondanks de arrestatie van de CEO Carlos Ghosn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

Vorige week raakte bekend dat Renault-CEO Carlos Ghosn in Tokio werd gearresteerd voor wat we mogen classificeren onder de noemer “creatief boekhouden.”

Bij Nissan, partner van Renault, mocht Ghosn meteen zijn biezen pakken en bij Renault wordt zijn functie ad interim waargenomen door Thierry Bolloré, tot er wat meer duidelijkheid ontstaat over de situatie van Ghosn.

Cyril Abiteboul laat weten dat hij niet denkt dat de arrestatie van Ghosn enige invloed zou kunnen hebben op het volgende seizoen voor de renstal uit Enstone.

“Carlos Ghosn heeft een belangrijke rol gespeeld in de beslissing die genomen werd op het einde van 2015, maar het was geen beslissing van een man,” aldus Abiteboul. “Alles werd besproken met het uitvoerend comité, het was een beslissing van het gehele bedrijf.”

“De dingen gaan verder onder Bolloré, hij is geen vreemde in de F1 en hij is een lid van de raad van bestuur sinds 2016.”

“Op dit moment moeten we ons concentreren op het feit dat we het huidige kampioenschap zo goed mogelijk afsluiten. Daarna moeten we ons concentreren op het tweede deel van ons plan en dat zal het belangrijkste zijn. Het succes of het gebrek eraan, dat zal van mij afhangen.”

“De redenen waarom we in de F1 zijn gekomen zijn nog steeds hetzelfde dan in einde 2015, reclame en technische vooruitgang. Er is geen enkele reden waarom dat veranderd zou zijn.”

“Ik heb geen indicaties dat Bolloré niet geïnteresseerd zou zijn in de F1. Nogmaals, hij is de CEO van het bedrijf, hij weet heel goed wat we aan het doen zijn. Dus moet er optimisme heersen , geen scepticisme, we moeten ons concentreren op de feiten en wat we moeten doen,” besluit Abiteboul.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië