logo
 

Renault: “Vroege komst van Sainz zorgt voor een voorsprong voor 2018”

13 oktober 2017 — Volgens teambaas Cyril Abiteboul zal de komst van Carlos Sainz Jr tijdens de laatste vier races van dit seizoen ervoor zorgen dat het team met een voorsprong aan 2018 kan beginnen.


Volgens het origineel plan ging Carlos Sainz tussen de twee seizoenen de overstap maken van Toro Rosso naar Renault, waarbij hij nog steeds een rijder blijft van Red Bull. Dat plan veranderde, aangezien de Spanjaard al tijdens de GP van Amerika het stuur zal overnemen van Jolyon Palmer bij Renault. Daardoor kan het Franse team al meteen gebruik maken van zijn aanwezigheid ter voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

“We bevinden ons in een situatie waar we moeten werken tegen de klok als we onze ambities en ons doel willen halen om bijna op het hoogste niveau mee te doen voor 2020”, zie Abiteboul tegenover Autosport.

“We hebben geen tijd te verliezen. Met het oog op de toekomst hebben we Sainz nu al naar hier laten komen. Het is niet alleen om nu nog een aantal punten te scoren in het kampioenschap. Het gaat meer om het grotere plaatje en het plan op de lange termijn waardoor we deze beslissing hebben genomen.”

“We kregen veel commentaar dat één jaar op uitleenbeurt niet veel was. Daardoor moeten wij aantonen dat we het zo goed mogelijk kunnen laten werken, waardoor we Sainz nu al laten racen. Zo hebben we al een kleine voorsprong.”

“Wat er ook nog gebeurt dit seizoen, hij zal alvast het team leren kennen. Voor het begin van het nieuwe seizoen zal hij dus al aangepast zijn aan het nieuwe team en de wagen. We kunnen dan ook dat excuus niet meer gebruiken voor volgend jaar.”

“Ons doel voor volgend jaar is om punten te scoren, meteen vanaf de start van het seizoen. We hebben een technisch programma zodat de betrouwbaarheid al tijdens de wintertests op punt zal staan. We zijn er dus klaar voor.”

Sainz denkt dan weer dat zijn vroege overstap naar Renault “erg belangrijk” is om er een succes van te maken bij zijn nieuwe team. Hij beseft ook dat het moeilijk wordt om het tempo van Nico Hülkenberg te volgen op het einde van dit seizoen.

“Mijn doel is om zo snel mogelijk op snelheid te zijn. Maar dat zal niet makkelijk worden”, zei Sainz. “Hülkenberg heeft immers al zestien races met deze wagen gereden. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen, maar ik besef dat het tijd vraagt. Er zal veel hard werk voor nodig zijn, veel analyses en veel leren met de ingenieurs hoe ik de wagen bestuur.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België