Renault waarschuwt Red Bull: “Met Honda worden jullie geen wereldkampioen”

09 juni 2018 — Volgens Renault Sport-baas Cyril Abiteboul moet Red Bull het bij Renault-motoren houden indien ze de komende seizoenen opnieuw kampioen willen worden.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Red Bull racing is momenteel volop aan het evalueren wat het op motorisch vlak gaat doen volgend seizoen. Behoudt het de Renault-motor, of maakt het de overstap naar de krachbron van Honda waarmee zusterteam Toro Rosso momenteel rijdt.

“Ik begrijp naar wat ze aan het kijken zijn,” aldus Abiteboul tegenover ‘Sky Sports’. “Ze kijken naar het technsiche en het commerciële aspect. Er is immers een wezenlijk verschil tussen een klantenteams blijven van Renault of een fabrieksteam met Honda worden. Het is een serieus verschil en ik besef dat.”

Abiteboul vindt echter dat Red Bull Racing best de Renault-motoren behoudt indien het de komende seizoenen wil strijden voor de wereldtitel.

“Maar eerlijk gezegd, wat mij betreft, ze hebben de kans om samen met ons opnieuw wereldkampioen te worden. Dat kan ik niet zeggen van Honda.”

“Met wat ze nu hebben, met wat er momenteel in de pijplijn zit, en hun wagen die overduidelijk zeer goed is, misschien zelfs de beste momenteel, hebben ze de kans om in de loop van de komende twee jaar opnieuw kampioen te worden,” Aldus Abiteboul.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België