Renault: “We hebben heel wat vooruitgang geboekt”

13 maart 2016 — Renault heeft op het vlak van de betrouwbaarheid en prestaties heel wat progressie geboekt, zo laat Bob Bell, de technisch directeur bij Renault weten.


Vorig seizoen was een zeer teleurstellend seizoen voor Renault. Als motorleverancier van Red Bull en Toro Rosso kreeg het heel wat kritiek te verwerken.

Even werd er gedreigd met een vertrek uit de Formule 1 maar uiteindelijk neemt de Franse constructeur met haar eigen team nu deel aan het F1-kampioenschap. Bovendien blijft het onrechtstreeks ook nog steeds motorleverancier van Red Bull, al zijn dat wel zogenaamde Tag-Heuer motoren.

Met het oog op het nieuwe seizoen werd er volgens Bob Bell wat de motor betreft alvast de nodige progressie geboekt.

“De motor van ons fabrieksteam is echt uitstekend,” aldus Bell. “We kenden een probleem bij het begin van de test, toen we de turbo vervingen. Dat was echter geen al te grote verrassing, aangezien we de fout kennen. Het probleem zal niet opnieuw optreden bij de motoren die we voor de eerste race zullen gebruiken. Verder verliep de test echter zeer succesvol. We werden niet met gelijkaardige problemen als de voorbije twee jaar geconfronteerd.”

“Viry Chatillon heeft tijdens de winterperiode uitstekend werk verricht. Vooral op het vlak van rijvaardigheid is dat moeilijk in cijfers om te zetten. De betrouwbaarheid is er een flink stuk op vooruit gegaan en ook op het vlak van de prestaties is er een serieuze stap vooruit gezet. Ik kan niet exact zeggen wat er allemaal verbeterd is maar het staat vast dat de motor op heel wat vlakken verbeterd is.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België