Renault: “We moeten bewijzen dat Canada geen toevalstreffer was”

17 juni 2019 — Renault-teambaas Cyril Abiteboul wil komend weekend voor eigen volk bewijzen dat het goede resultaat van Renault in Canada geen toevalstreffer was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Als we weten dat de zesde plaats voor Ricciardo en een zevende voor teamgenoot Hulkenberg het beste resultaat was voor Renault dan mag daaruit geconcludeerd worden dat het nog niet veel soeps geweest is voor de Franse formatie in 2019.

Teambaas Cyril Abiteboul hoopt dat de GP van Canada het begin is van een betere periode en hij wil vooral bewijzen dat het geen toevalstreffer was.

“In Montreal hebben we gezien wat mogelijk is als we een probleemloos weekend hebben,” aldus Abiteboul. “In Le Castellet moeten we voor eigen publiek bewijzen dat de goede prestaties van Canada geen toeval zijn. We hebben ons in Montreal geconcentreerd op de motor en nu zullen er nieuwe onderdelen voor het chassis komen.”

Vorig jaar deed Renault het alvast niet onaardig in Frankrijk met een achtste plaats voor Sainz en een negende voor Hulkenberg.

“Ik hou van het Circuit Paul Ricard,” vertelt Hulkenberg. “De baan heeft een mooi ritme. De eigenschappen zijn niet zo verschillend dan die van Montreal en ik ga ervan uit dat we meteen competitief zullen zijn.”

Ook Daniel Ricciardo heeft er een goed oog in. “Het is natuurlijk duidelijk dat Paul Ricard geen race is als een andere. We willen het net zo goed doen als in Canada. Vorig jaar was Renault er goed onderweg en dit jaar zullen we ook nieuwe onderdelen hebben op de auto. Dat alles moet ervoor zorgen dat we een goed resultaat zullen neerzetten. De auto wordt alsmaar beter en dan stijgt ook het zelfvertrouwen van de rijder.” 

Ondanks de zwakke seizoensstart van Renault wil Cyril Abiteboul de doelen voor dit seizoen niet bijstellen.

“We veranderen niets aan ons doel voor dit seizoen. Dat blijft nog altijd de vierde plaats vasthouden en de kloof met de top drie verkleinen.”

Op dit moment vinden we Renault terug op de vijfde plaats terug in de tussenstand om het kampioenschap voor de constructeurs met twee punten achterstand op McLaren.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België