Renault: “We moeten van de drie motoren-regel af”

08 februari 2018 — Renault wil nog steeds van de motorenregel af waarbij bepaald is dat er tijdens een F1-seizoen slechts drie exemplaren van de verschillende motoronderdelen gebruikt mogen worden.

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

Er staan maar liefst 21 races op de F1-kalender maar ondanks dat er dit jaar meer races plaatsvinden dan vorig jaar zullen er slechts drie in plaats van vier power units gebruikt mogen worden.

De voorbije weken liet onder meer Andy Powell van Mercedes weten dat het gekkenwerk is dat er zo weinig motoren mogen gebruikt worden en nu laat ook Renault bij minde van Cyril Abiteboul weten dat het graag de drie motorenregel aangepast ziet.

“Het is iets waarover we ons hoofd breken en wat ons pijn doet, maar we weten dit al veel langer,” aldus Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul tegenover ‘Sky Sports News’. “We wisten dat dit op komst was en we hebben onze planning en strategie daarop afgestemd. Momenteel is er niets om aan te nemen dat we ons niet aan die planning kunnen houden.”

“Dat gezegd zijnde geloof ik niet dat dit de juiste richting is om uit te gaan met de Formule 1. We hebben nog een mogelijkheid om dit tijdens de aankomende besprekingen met de FIA, de FOM en de overige teams eventueel aan te passen. Ik denk niet dat deze maatregel voor iemand nut heeft.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België