logo
 

Renault: “We willen tot de absolute top behoren”

12 februari 2019 — Het Renault F1 team presenteerde vandaag haar wagen voor het nieuwe F1-seizoen 2019. De renstal eindigde vorig jaar als vierde en boekte de voorbije jaren gestaag progressie, een lijn die het dit jaar wil doortrekken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultsportf1) op

Voor Renault was het niet eenvoudig om haar middelen te verdelen over de strijd die vorig jaar werd gevoerd om de vierde plaats bij de constructeurs en het werken aan de nieuwe wagen voor dit jaar.

“Het was een ongelooflijke uitdaging om deze projecten parallel met de competitie tot een goed einde te brengen. Hetzelfde geldt trouwens voor het bepalen van de prioritaire werken. De implementatie van deze investeringen is een waar succes en ik ben onder de indruk van de manier waarop iedereen zich aan zijn taken heeft gewijd,” aldus Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault F1 Team. 

“Dat uit zich ook in onze resultaten: negende met 8 punten in 2016, zesde met 57 punten in 2017 en vierde met 122 punten vorig jaar. We starten het nieuwe seizoen dan ook met het doel om voort te gaan op dat elan.”

“Deze keer streven we niet naar een specifieke positie of specifiek puntenaantal. Ik wil vooral dat het team zijn opwaartse traject voortzet om bij de absolute top te horen. In Viry zal de uitmuntendheid van de motor centraal staan terwijl de nieuwe structuur in Enstone alles in het werk zal stellen om de competitiviteit van het onderstel seizoen na seizoen te verhogen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België